Home » Over de stichting » Activiteiten / Nieuws

 

Zaterdag 7 maart 2020 organiseren wij in samenwerking met Kok Experience & Stichting Mensen In Nood een uitje voor Kids uit Minima Gezinnen.

Van 09.30 uur tot 12.00 uur mogen 80 kinderen van 6 t/m 12 jaar gratis gebruik maken van de ballenbak en kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar in groepjes lasergamen. 

Komt u voor deze doelgroep in aanmerking en wilt u uw kind(eren) opgeven? Stuur dan een privé bericht naar Anneke van Lingen met de naam van uw kind, leeftijd en een telefoonnummer. Indien uw aanmelding is goed gekeurd ontvangt u hierover bericht. Zonder dit tegenbericht is uw kind niet aangemeld.  

Op dit moment zijn wij druk bezig met subsidie voor een hapje/drankje. Hierover ontvangt u nader bericht. Belangrijk is dat uw kind op tijd aanwezig is en op tijd word opgehaald bij Kok Experience. 

 

Geef je dus op bij Anneke van Lingen, wanneer jouw/jullie kind binnen de leeftijd valt en jullie in de doelgroep. Het wordt vast en zeker een gezellige ochtend!

 

23 november 2019 was er een inzameling voor onze kersttassen. Georganiseerd door PVDA en Groen Links en met de medewerking van de Jumbo Stadsweiden. Wat een succes! De winkelende klanten werden direct begroet en kregen na uitleg een boodschappenlijstje met onze wensen erop. En dat werkte heel goed! Totaal zijn er 35 dozen met boodschappen gedoneerd! Hartelijk dank!

5000 gewonnen!!

Zaterdag 2 november jl. Mochten wij ons presenteren aan een jury voor de actie Warm Hart van KRO-NCRV.

Een filmpje van Anneke gaf een goed beeld van de noodzaak voor een opslag/inloop ruimte. Aangevuld met een presentatie en na de vragenronde was het even afwachten wat de jury zou beslissen. We waren immers in de race met nog 4 andere mooie doelen.

De jury kon uiteindelijk alleen 1 winnaar kiezen voor de hoofdprijs (de Veluwse wensambulance, een heel mooi doel ook!) en besloot om het prijzengeld te verhogen en de andere allemaal op een gedeelde tweede plek te zetten met het bijbehorende prijzengeld van €5000.

Wij hopen dat dit ons alvast op weg gaat helpen naar die mooie locatie die zo hard nodig is!

Mooie (en lekkere!) donatie ontvangen van Theha b.v/ Theunisse

Afgelopen maand hebben wij van Theha b.v. een mooie donatie mogen ontvangen. 

Wij kregen een hele snelle reactie op de vraag of zij wellicht iets voor de stichting konden betekenen. De volgende dag mochten we al direct een hele pallet met kokosbrood ophalen! Daarnaast hebben ze nog 2 andere producten gedoneerd, welke wij in de kersttassen zullen doen voor de groep mensen die wij helpen.

Hartelijk dank voor deze donatie. We hebben al veel mensen er blij mee kunnen maken!

Winterkledingbeurs 5 oktober 2019 van 10-16 uur

Op zaterdag 5 oktober 2019 is er weer de winterkledingbeurs. De beurs is van 10.00-16.00 uur in Buurthuis Tweelingstad in Harderwijk. De vrijwilligers van de stichting verkopen mooie tweedehands kleding in alle maten en voor alle leeftijden. Het zijn uiteraard kleine prijsjes die er gevraagd worden, om zo onze doelgroep te bereiken en de opbrengst is voor de Stichting!

Het adres van het buurthuis is Ruyterlaan 19 in Harderwijk

 

Winkelcentrum Drielanden: Baas Amber deelt uit

Amber gaat als baas van het winkelcentrum a.s. woensdag een van haar ideeën uitvoeren. Kom woensdagmiddag 22 mei naar het Winkelcentrum Drielanden en laat je verrassen!!

Klik hier om een tekst te typen.

 
 

Kampeerwereld Hendriks zorgt voor extra licht.

Bij Kampeerwereld Hendriks mochten we recent ook diverse spullen ophalen. We gingen weg met een auto vol kerstsnoep en mooie ledkaarzen met batterijen erbij. Dit is ook weer een fijne aanvulling op onze kersttassen actie.

Bedankt Kampeerwereld Hendriks voor jullie steun!

De Viszaak en Etos Stadsdennen geven kado's.

De Viszaak in Harderwijk heeft ons een 2-tal bonnen geschonken om weg te geven. Deze zullen binnenkort verloot worden via de facebookpagina van Stichting Mensen in Nood 0341. Daarnaast heeft Etos Stadsdennen in Harderwijk ons diverse mooie verwenpakketjes gegeven om o.a. in de kersttassen te doen. Wat zijn we blij en dankbaar met deze giften van onze Harderwijkse ondernemers! Hartelijk dank!

Albert Heijn Ermelo en Putten schenken levensmiddelen

Albert Heijn Ermelo ondersteunt ons dit jaar met onze kerstactie. Er mochten 100 potten chocopasta en 100 pakken hagelslag opgehaald worden. Dit is weer een mooie en welkome aanvulling op onze kersttassen. Bedankt Albert Heijn Ermelo!

Albert Heijn Putten doneerde veel snoep, speelgoed en levensmiddelen aan Stichting Mensen in Nood 0341. Hiermee kunnen we weer veel gezinnen helpen en kinderen blij maken met speelgoed. Heel erg bedankt voor deze donatie Albert Heijn Putten!

 

School De Klokbeker uit Ermelo houdt inzamelingsactie.

Vrijdag 13 december was Anneke van Lingen welkom bij school De Klokbeker in Ermelo. Zij mocht hier de aftrap doen voor de kerst inzamel actie van deze school. Wat was het leuk om te doen en wat een goede vragen werden er gesteld door de kinderen!
Volgende week zullen de spullen opgehaald worden die door deze actie ingezameld zijn. Alvast hartelijk dank voor jullie hulp bij onze kerstactie!!

 

Fiets weggeef actie.

Onlangs mochten wij een fiets weggeven aan iemand die deze goed kon gebruiken. De gever, Ali Tosca Avcu, heeft onlangs de fiets afgeleverd bij Mina Decendre. Ze is super blij met de fiets. Wij wensen haar heel veel fiestplezier. 

Dirk van den Broek doneert tassen

Vandaag mocht Anneke bij Dirk van den Broek Harderwijk 150 grote shoppertassen in ontvangst nemen.
Deze tassen gebruiken wij straks voor de kersttassen actie. Hartelijk dank Dirk van den Broek!!

Sint en kerst actie.

De decembermaand is weer in aantocht. Help ons om iedereen mooie feestdagen te geven! Stichting Mensen in Nood 0341 kan uw hulp goed gebruiken...  Wij roepen scholen, verenigingen, bedrijven en particulieren op om een mand, tas of doos te vullen met spullen voor de Sinterklaas en kerst.


Voor kerst hebben we kerststollen, lekkere koekjes, kransjes, vruchtensap, afbakbroodjes, nootjes, koffie, suiker en allerlei andere levensmiddelen nodig.

Uw doos of mandje voor de kerst graag inleveren voor 14 december. Er zijn afgiftepunten in Zeewolde, Lelystad, Putten, Harderwijk en Nunspeet. Vraag uw dichtstbijzijnde afgiftepunt op via een e-mail aan info@mensen-in-nood.nl

Bij voorbaat onze hartelijke dank voor uw hulp!

Opbrengst boekje "Puk het zwaantje" voor Mensen in Nood.

Vandaag, woensdag 27 september,  maakte Agnes Bergevoet bekend dat de opbrengst van haar 1e boek "Puk het zwaantje" naar Stichting Mensen in Nood 0341 gaat. Agnes staat in Harderwijk bekend als het Zwanenvrouwtje. Zij heeft een zwanenpaar gevolgd vanaf het leggen van het ei tot het uitvliegen van het jonge zwaantje. In dit leuke en leerzaam boekje maak je kennis met Puk het zwaantje en haar ouders.

Het boekje is geschikt voor kinderen tot 9 jaar. Bij het voorlezen uit dit boekje kan goed gebruik worden gemaakt van de mooie foto's. Het boekje is exclucief te koop bij Primera Tweelingstad Harderwijk voor € 14,95.
Het is ook een leuk cadeau voor verjaardagen, Sinterklaas, Kerst of in een kraampakket.


Wij danken Agnes hartelijk voor deze donatie aan onze stichting.