Home » Over de stichting » Activiteiten / Nieuws

Activiteiten / Nieuws


Moederdagpakketjes gesponsord door DA Boeve

In de week voor moederdag werden we verrast door DA Boeve. Zij wilden graag een pakketje sponsoren voor de moeders die wij ondersteunen. Heel erg leuk! Bedankt DA Boeve. (mei 2021)

Spaaractie bij bakkerij Schreuder afgerond

Bij bakkerij Schreuder zijn 25 pasjes a €7,50 voor ons gespaard. Bedankt aan iedereen die heeft mee gespaard. Vrijwilligster Martine heeft ze begin april in ontvangst genomen. (april 2021)

Mooie bijdrage van Lionsclub Harderwijk

De Lionsclub Harderwijk  kon vanwege de coronacrisis geen acties  organiseren om geld bijeen te brengen. Toch werd er besloten een donatie van  €1.000,= te geven.

Lionsclub Harderwijk hartelijk dank voor dit mooie bedrag.

Gratis mobieltjes voor middelbare scholieren

De vrijwilligers van de Stichting ter Bevordering van Welzijn door Techniek (SBWT) hebben tien nieuwe mobiele telefoons geschonken aan de Stichting Mensen in Nood 0341.

Herbert van Til is initiatiefnemer van de Wonderfoons-actie in Harderwijk en omstreken. Hij reikte de nieuwe mobieltjes vrijdag in wijkcentrum De Roef uit aan Angelique Elands van Mensen in Nood. “We hebben in 2019 en vorig jaar tientallen Wonderfoons gemaakt”, aldus Van Til.

 

Wonderfoons zijn oude telefoons met een draaischijf die we hebben omgebouwd tot een soort jukebox. Als je een nummer draait, hoor je een liedje uit grootmoeders tijd.

Schitterende donatie van €2000,00 vlak voor kerst!!

Vlak voor kerst 2020 een schitterde donatie gekregen van AQUS Gebouwverbeteraars.

Zelf zeggen ze er het volgende over:

"Zoals elk jaar steunen we ook dit jaar weer een goed doel. Dit jaar hebben we gekozen voor een doel dicht bij huis dat zwaar getroffen is door Covid-19: Stichting Mensen in Nood 0341, een organisatie die mensen in financiële nood in de omgeving van Harderwijk, Ermelo, Nunspeet en Putten bijstaat met voedsel en andere goederen. We bevelen hen ook bij u van harte aan."

Boodschappen uitgifte voortaan vanuit de Roef!

Wat een nieuws!

Na jaren vanuit de schuur en tuin van de oprichtster te hebben gewerkt, over naar een schuur en aanhanger bij een van de vrijwilligers thuis hebben we sinds 15 oktober 2020 de sleutel gekregen van een prachtige zaal in de Roef. Geheel kosteloos mogen wij deze gebruiken het komende half jaar!

Wat een luxe om niet meer in de kou en regen te staan en de ruimte te hebben om weer met collega vrijwilliger in te pakken en de mensen die wij helpen te kunnen ontvangen.

De Roef is een prachtlocatie, centraal en goed bereikbaar en de ruimte om onze boodschappen goed op te slaan.

 

Wij zijn heel blij hiermee!

Menselijkheid bij Harderwijkse bijstand

Het nieuws dat in de gemeente Wijdemeren een vrouw € 7.000,00 bijstand moest terugbetalen, omdat haar moeder voor boodschappen zorgde, is ook in Harderwijk ingeslagen als een bom. De Harderwijkse raadsleden Wilco Bos (PvdA) en Anke Buurman-Kuiper (D66) vinden dat er niet op deze manier met mensen met een uitkering omgegaan moet worden.

 

Daarom dienen zij volgende week in de vergadering van de gemeenteraad een motie in, om te voorkomen dat dit ook in Harderwijk gebeurt. De motie roept het College op om gebruik te maken van de beleidsvrijheid die de participatiewet biedt. Hiermee wordt het inwoners toegestaan om vrij te besteden giften te ontvangen, tot 120% van het bijstandsniveau, zonder gekort te worden op hun bijstandsuitkering. Mensen in een uitkering hoeven op deze manier niet bang te zijn gekort te worden omdat ze boodschappen ontvangen van De Voedselbank, Stichting Mensen in Nood of hun eigen ouders.

 

Raadslid Wilco Bos: “De oorzaak van deze ellende is helaas het systeem van wantrouwen dat landelijk is opgetuigd. De bijstand is oorspronkelijk bedoeld om te zorgen dat iedereen in Nederland op een normale manier rond kan komen. Tegenwoordig is het zo complex gemaakt, dat mensen geconfronteerd worden met een woud aan regels en wantrouwen.” Anke Buurman-Kuiper vult aan: “Helaas is dit plaatselijk niet op te lossen, maar we kunnen er in ieder geval voor zorgen dat er in Harderwijk menselijk met de regels wordt omgegaan, vandaar deze motie.”

Mooie donatie van Monopole beachhotel bar & Kitchen 

Wij hebben een mooie financiële bijdrage voor de Sint/ Kerst mogen ontvangen van Monopole Harderwijk. 

Wij zullen deze donatie gebruiken om voor alle kinderen uit de gezinnen die wij helpen er een mooie Sinterklaasavond van te maken! Heel hartelijk dank!

 

Wat een mooie donatie via de Harderwijkse Uitdaging!

De mannen die via de Harderwijkse Uitdaging een zoete donatie hebben gedaan voor onze Sinterklaas tassen. Links op de foto Tim Faber en naast hem Robin Schapink, van Flexyz. De chocolademelk en slagroom is goed bij ons aangekomen en een zeer welkome donatie. Heel hartelijk dank hiervoor! Volgend jaar weer ;) ?

 

YEZ (S)!! We hebben de donatie goed ontvangen. Inpakken maar!

Lijn 11 Sieraden heeft een zeer geslaagde Gluurpietjes actie georganiseerd!

Lijn 11 sieraden heeft dit jaar voor de Sinterklaas gluurpietjes verkocht en van ieder pietje ging er €2 naar de Stichting. Hoe leuk! Het bleek een zeer succesvolle actie en het heeft het prachtige bedrag van €225 opgebracht.

Dit geld zullen we ze besteden voor de Sint/ Kerst tassen van 2020 en is zeer welkom!

Bij diverse scholen worden er producten ingezameld voor de kerst 2020

Ieder jaar benaderen wij een aantal scholen en sommige scholen doen al heel trouw een aantal jaren mee met onze inzamelings actie. Wij maken een lijstje met onze wensen en de scholen communiceren dat met de ouders/verzorgers van de leerlingen. Zij kunnen van het lijstje een item doneren en wij verdelen deze items over de vele kersttassen die wij uitdelen aan gezinnen die het goed kunnen gebruiken.

Ben je zelf werkzaam op een school in het 0341 gebied en wil je ook meedoen aan deze actie met de school? Stuur ons een mailtje. Wij zijn het gehele jaar door blij met alle gedoneerde boodschappen, dus het kan ook op een ander moment.

5000 gewonnen!!

Zaterdag 2 november 2019 mochten wij ons presenteren aan een jury voor de actie Warm Hart van KRO-NCRV.

Een filmpje van Anneke gaf een goed beeld van de noodzaak voor een opslag/inloop ruimte. Aangevuld met een presentatie en na de vragenronde was het even afwachten wat de jury zou beslissen. We waren immers in de race met nog 4 andere mooie doelen.

De jury kon uiteindelijk alleen 1 winnaar kiezen voor de hoofdprijs (de Veluwse wensambulance, een heel mooi doel ook!) en besloot om het prijzengeld te verhogen en de andere allemaal op een gedeelde tweede plek te zetten met het bijbehorende prijzengeld van €5000.

Wij hopen dat dit ons alvast op weg gaat helpen naar die mooie locatie die zo hard nodig is!

Mooie (en lekkere!) donatie ontvangen van Theha b.v/ Theunisse

We hebben van Theha b.v. een mooie donatie mogen ontvangen. 

Wij kregen een hele snelle reactie op de vraag of zij wellicht iets voor de stichting konden betekenen. De volgende dag mochten we al direct een hele pallet met kokosbrood ophalen! Daarnaast hebben ze nog 2 andere producten gedoneerd, welke wij in de kersttassen zullen doen voor de groep mensen die wij helpen.

Hartelijk dank voor deze donatie. We hebben al veel mensen er blij mee kunnen maken!

Winkelcentrum Drielanden: Baas Amber deelt uit

Amber gaat als baas van het winkelcentrum a.s. woensdag een van haar ideeën uitvoeren. Kom woensdagmiddag 22 mei 2019 naar het Winkelcentrum Drielanden en laat je verrassen!!

 
 

Kampeerwereld Hendriks zorgt voor extra licht.

Bij Kampeerwereld Hendriks mochten we recent ook diverse spullen ophalen. We gingen weg met een auto vol kerstsnoep en mooie ledkaarzen met batterijen erbij. Dit is ook weer een fijne aanvulling op onze kersttassen actie.

Bedankt Kampeerwereld Hendriks voor jullie steun!

De Viszaak en Etos Stadsdennen geven kado's.

De Viszaak in Harderwijk heeft ons een 2-tal bonnen geschonken om weg te geven. Deze zullen binnenkort verloot worden via de facebookpagina van Stichting Mensen in Nood 0341. Daarnaast heeft Etos Stadsdennen in Harderwijk ons diverse mooie verwenpakketjes gegeven om o.a. in de kersttassen te doen. Wat zijn we blij en dankbaar met deze giften van onze Harderwijkse ondernemers! Hartelijk dank!

Albert Heijn Ermelo en Putten schenken levensmiddelen

Albert Heijn Ermelo ondersteunt ons dit jaar met onze kerstactie. Er mochten 100 potten chocopasta en 100 pakken hagelslag opgehaald worden. Dit is weer een mooie en welkome aanvulling op onze kersttassen. Bedankt Albert Heijn Ermelo!

Albert Heijn Putten doneerde veel snoep, speelgoed en levensmiddelen aan Stichting Mensen in Nood 0341. Hiermee kunnen we weer veel gezinnen helpen en kinderen blij maken met speelgoed. Heel erg bedankt voor deze donatie Albert Heijn Putten!

 

School De Klokbeker uit Ermelo houdt inzamelingsactie.

Vrijdag 13 december was Anneke van Lingen welkom bij school De Klokbeker in Ermelo. Zij mocht hier de aftrap doen voor de kerst inzamel actie van deze school. Wat was het leuk om te doen en wat een goede vragen werden er gesteld door de kinderen!
Volgende week zullen de spullen opgehaald worden die door deze actie ingezameld zijn. Alvast hartelijk dank voor jullie hulp bij onze kerstactie!!

 

Fiets weggeef actie.

Onlangs mochten wij een fiets weggeven aan iemand die deze goed kon gebruiken. De gever, Ali Tosca Avcu, heeft onlangs de fiets afgeleverd bij Mina Decendre. Ze is super blij met de fiets. Wij wensen haar heel veel fiestplezier. 

Dirk van den Broek doneert tassen

Vandaag mocht Anneke bij Dirk van den Broek Harderwijk 150 grote shoppertassen in ontvangst nemen.
Deze tassen gebruiken wij straks voor de kersttassen actie. Hartelijk dank Dirk van den Broek!!

Sint en kerst actie.

De decembermaand is weer in aantocht. Help ons om iedereen mooie feestdagen te geven! Stichting Mensen in Nood 0341 kan uw hulp goed gebruiken...  Wij roepen scholen, verenigingen, bedrijven en particulieren op om een mand, tas of doos te vullen met spullen voor de Sinterklaas en kerst.


Voor kerst hebben we kerststollen, lekkere koekjes, kransjes, vruchtensap, afbakbroodjes, nootjes, koffie, suiker en allerlei andere levensmiddelen nodig.

Uw doos of mandje voor de kerst graag inleveren voor 14 december. Er zijn afgiftepunten in Zeewolde, Lelystad, Putten, Harderwijk en Nunspeet. Vraag uw dichtstbijzijnde afgiftepunt op via een e-mail aan info@mensen-in-nood.nl

Bij voorbaat onze hartelijke dank voor uw hulp!

Opbrengst boekje "Puk het zwaantje" voor Mensen in Nood.

Vandaag, woensdag 27 september,  maakte Agnes Bergevoet bekend dat de opbrengst van haar 1e boek "Puk het zwaantje" naar Stichting Mensen in Nood 0341 gaat. Agnes staat in Harderwijk bekend als het Zwanenvrouwtje. Zij heeft een zwanenpaar gevolgd vanaf het leggen van het ei tot het uitvliegen van het jonge zwaantje. In dit leuke en leerzaam boekje maak je kennis met Puk het zwaantje en haar ouders.

Het boekje is geschikt voor kinderen tot 9 jaar. Bij het voorlezen uit dit boekje kan goed gebruik worden gemaakt van de mooie foto's. Het boekje is exclucief te koop bij Primera Tweelingstad Harderwijk voor € 14,95.
Het is ook een leuk cadeau voor verjaardagen, Sinterklaas, Kerst of in een kraampakket.


Wij danken Agnes hartelijk voor deze donatie aan onze stichting.