Wie zijn wij

In december 2013 is mensen in nood begonnen als privéinitiatief. Later groeide het uit en zijn er vrijwilligers bijgekomen. In de jaren erna breidden de werkzaamheden zich nog verder uit en groeide het verlangen om een officiële stichting met ANBI status te worden.

Op 6 september 2018 zijn wij officieel een stichting geworden: Stichting Mensen in Nood 0341

 

Sinds september 2020 is de oprichtster (Anneke van Lingen) niet meer bij de stichting betrokken. Al haar werkzaamheden worden uiteraard voortgezet door de andere vrijwilligers. Tevens is er een nieuw bestuur aangesteld. Maar, het belangrijkste is dat de mensen in nood nog steeds de hulp ontvangen die zij nodig hebben van Stichting Mensen In Nood 0341 (SMIN)

 

De  vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor mensen in  probleemsituaties. Deze situaties lopen uiteen van een faillissement, scheiding tot overlijden. Met name die mensen die in een financieel moeilijke tijd zitten ondersteunen wij.

Wij kunnen en willen mensen helpen met voedsel, kleding, schoenen en huisraad in afwachting van een eventueel ander hulptraject. 

Er vindt altijd van tevoren een kennismakingsgesprek en een screening plaats om zo te kijken waar wij iemand kunnen helpen. Tegelijkertijd leggen wij dan uit wat wij voor het gezin kunnen doen.

Wat wij nodig hebben om dit werk te kunnen blijven doen, zijn donaties van jullie! Dat kan inhouden: voedsel en andere huishoudelijke benodigdheden, kleding, schoenen voor jong en oud. Ook diepvries producten zijn welkom. 

 

Tevens kunnen wij spullen gebruiken die wij mogen ruilen voor voedingsmiddelen of kunnen verkopen met de opbrengst voor de stichting. Dit geld gebruiken wij om iets extra's te kunnen kopen voor Sint, kerst, oud en nieuw en bv Pasen. Verkopen doen wij ALTIJD in overleg met de donateur zodat die  op de hoogte is van onze activiteiten.


Heb je vragen? Stel ze aan ons. Vertel anderen over ons en help ons zo helpen!