Home » Over de stichting » Wie zijn wij

Wie zijn wij

Op 24 december 2013 is Anneke van Lingen gestart met het helpen van mensen. En 6 september 2018 zijn wij officieel een stichting geworden. Per 1 September 2020 is Anneke van Lingen met pensioen gegaan. Al haar werkzaamheden worden uiteraard voortgezet door de andere vrijwilligers. Tevens is er een nieuw bestuur aangesteld. Maar, het belangrijkste is dat de mensen in nood nog steeds de hulp ontvangen die zij nodig hebben van Stichting Mensen In Nood 0341 (SMIN)

 

De groep vrijwilligers bestaat inmiddels uit 15 mensen die zich inzetten voor mensen in een probleem situatie. Dit kan van alles zijn, van een faillissement, scheiding tot overlijden. Met name die mensen die in een financieel moeilijke tijd zitten ondersteunen wij.

Wij kunnen en willen mensen helpen met voedsel, kleding, schoenen en huisraad in afwachting van een evt ander hulptraject. Het traject van bijvoorbeeld de voedselbank kan soms een aantal weken in beslag nemen. Wij helpen de gezinnen om die tijd te overbruggen.

Er vindt altijd van tevoren een kennismakingsgesprek en een screening plaats om zo te kijken waar wij iemand kunnen helpen. Tegelijkertijd leggen wij dan uit wat wij voor het gezin kunnen doen.

Wat wij nodig hebben om dit werk te kunnen blijven doen, zijn donaties van jullie! Dat kan inhouden: voedsel en andere huishoudelijke benodigdheden, kleding, schoenen voor jong en oud. Ook diepvries producten zijn welkom. 

 

Tevens kunnen wij spullen gebruiken die wij mogen ruilen voor voedingsmiddelen of kunnen verkopen met de opbrengst voor de stichting. Dit geld gebruiken wij om iets extra's te kunnen kopen voor Sint, kerst, oud en nieuw en bv Pasen. Verkopen doen wij ALTIJD in overleg met de donateur zodat die  op de hoogte is van onze activiteiten.


Heb je vragen? Stel ze aan ons. Heb je waardering voor wat wij doen, vertel het anderen.